Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.07.2011 08:30 - Божествените закони за еволюция на Вселената -1
Автор: virgo Категория: Лични дневници   
Прочетен: 8765 Коментари: 7 Гласове:
25



ЗАКОНИ, КАСАЕЩИ ЕДИННОТО НАЧАЛО И ПРЕКЛОНЕНИЕ ПРЕД ДУХОВНАТА СУБСТАНЦИЯ И ВСЕЛЕНСКАТА СВРЪХДУША, НАРИЧАНА БОГЪТ - СЪЗДАТЕЛ. ЗАКОНИ НА БОГА - ЗАКОНИТЕ НА ЛЮБОВТА И ЖИВОТА.


 ЗАКОН ЗА ЕДИННИЯ, ЦЯЛОСТЕН И СЪВЪРШЕН БОГ-СЪЗДАТЕЛ, ВСЕМОГЪЩ, ВСЕЗНАЕЩ, АБСОЛЮТЪТ, ВЕЗДЕСЪЩИЯТ ТВОРЕЦ, ВИСШИЯТ ВСЕМИРЕН РАЗУМ.

БОГ е първоизточникът, изворът на всички видове енергии - енергията във Вселената, атомната, електрическата, духовната. Той генерира енергиите във всичките им форми и е големият централен източник и всеки от нас притежава частица от Него.

ЩО Е БОГ? Бог не е личност, място или обект. Той няма лице, Бог е процес на непрестанно сътворяване. Той е върховното битие. Бог не е същество, а по-скоро СИЛА, ЕНЕРГИЯ във Вселената, която е и самата Вселена и фактически е КОЛЕКТИВНОТО НАЧАЛО. БОГ е всичко, КОЕТО Е, Единният източник или Субстанция. БОГ е ПЪРВОСЪЗДАТЕЛЯТ, който се проявява във всичко съществуващо и Е във всички видове енергии, с които се срещаме. Те представляват неговите различни "образи", чрез които Той се опитва да разбере Себе Си, да хармонизила своите енергии и да открие целта, постигана от противоположните сили на една и съща енергия. Всички проявления на света са част от ЕДНО ЕДИННО ЦЯЛО, влагащо във всичко мисъл и стремеж да развива самото себе си.

БОГ Е И ВСЯКА ДУША, КОЯТО Е БИЛА НЯКОГА И ПАК ЩЕ БЪДЕ. Той е Колективното начало, което е колектив от индивидуализилани части. Бог е вечното движение и неподвижност. ТОВА Е И БОГЪТ И БОГИНЯТА. БОГЪТ Е БОГ И В МЪЖКИ И В ЖЕНСКИ РОД. ТОВА Е АЛФАТА И ОМЕГАТА, НАЧАЛОТО И КРАЯТ, ТОВА Е ВСИЧКО ВЪВ ВСИЧКОТО, неподвижният двигател, първоизточникът, който е вечно изменчив и неизменен. БОГ Е ЕНЕРГИЯ, ТОЙ Е КОСМИЧЕСКИЯТ ИЗЛЪЧВАТЕЛ, СТИМУЛИРАЩ ВСИЧСИ ПРОЦЕСИ ВЪВ ВСЕЛЕНАТА.

БОГ е енергията, която наричаме ВЪОБРАЖЕНИЕ. БОГ Е СЪТВОРЯВАНЕТО, ПЪРВОНАЧАЛНАТА МИСЪЛ. Той е крайното изживяване, и е всичко между тях. Първопричината, Онова, което е Било преди Онова, което Е, Онова, което ще Бъде, след Онова, което Днес е и вече няма да го има.

БОГ е Непознатото Познание и Великото Невидимо. Той Е ВСИЧКО, КОЕТО СЪЩЕСТВУВА.Той е КОСМИЧЕСКО СЪЩЕСТВО и е наричан още ЗВЕЗДНИЯТ БОГ. Това е енергията от всяка новообразумана звездна система или Галактика, заедно с човешката енергия. Той е непрестанният процес, наречен ЖИВОТ. А Животът е Промяна. Следователно и Бог е ПРОМЯНА, защото винаги всичко се променя.

Бог е онова, което наричаме ЛОГОС (Познание). Това е информационният фонд, Умът на Вселената, Акашовите записи (Паметта на Света), Божественият Разум.


ЗАКОН - "СБОРЪТ ОТ ВСИЧКИ ИСТИНИ Е ВЕЛИКИЯТ ПЪРВОИЗТОЧНИК - БОГ"


 ЗАКОН ЗА БОЖЕСТВЕНОТО ПРАВО

Всеки постига онова, което е негово по Божествено право.

ЗАКОН ЗА ИЗЯВАТА

Бог се изявява чрез всеки от нас.


ЗАКОН "ЗА ДА ИЗЯВИШ СВОЯТА ИСТИНСКА СЪЩНОСТ, НЕ Е НЕОБХОДИМО ДА СЕ СЪЗДАВА ПРОТИВОПОЛОЖНОТО, ЗАЩОТО ТО НИКОГА НЕ СЪЩЕСТВУВА"

Това е познание за "доброто" и "злото".


ЗАКОН ЗА ВЕЛИКОТО НАЧАЛО

Това е законът, който управлява всичко и е в основата на всяка сила.

ЗАКОН ЗА ОБОЖАНИЕТО И ПРЕКЛОНЕНИЕТО ПРЕД БОГ


ЗАКОН ЗА ВЗАИМООТНОШЕНИЯТА МЕЖДУ БОГ И ЧОВЕК

Говорете с Бог на глас и не обезателно с църковни молитви, а като на приятел, така както вие умеете. Молете се за конкретни неща.Очаквайте най-доброто, а не най-лошото и дръжте контрол над емоциите си. Не бъдете нетърпеливи, защото БОГ ТВОРИ БАВНО. БОЖЕСТВЕНОТО ДВИЖЕНИЕ Е БАВНО И СПОКОЙНО, НО ИДЕАЛНО ОРГАНИЗИРАНО.

ЗАКОН ЗА "ОГЛЕДАЛНИЯ СВЯГ"

КАКВОТО Е ДОЛУ, ТОВА Е И ГОРЕ. Това означава, че преди да е създадено нещо в нашия физически свят, то е било вече създадено в Духовния свят и е очаквало подходящото време, за да се появи.


ЗАКОН - ВСИЧКО ТРЯБВА ДА Е ЧИСТО И ДОБРО

БОЖЕСТВЕН ЗАКОН ЗА РЕДА - БОЖЕСТВЕНИЯТ РЕД ВЪВ ВСИЧКО

ЗАКОН ЗА ГОЛЯМОТО РАВНОВЕСИЕ, СЪЗДАВАЩ ДИСЦИПЛИНА

БОЖЕСТВЕНИЯТ ЗАКОН И ПРОРОЧЕСТВОТО НА БОГ КЪМ ЧОВЕЧЕСТВОТО - "АЗ НЯМА ДА НАПРАВЯ ЗА ВАС НИЩО, КОЕТО НЕ БИХТЕ НАПРАВИЛИ ЗА СЕБЕ СИ"

"АЗ СЪМ ТИ И ТИ СИ АЗ", "АЗ БЕЗ ВАС НЕ СЪМ И ВИЕ БЕЗ МЕН НЕ СТЕ".

по материал от Интернет




Гласувай:
27



1. aroveta - истина ........истина Ви казвам
13.07.2011 15:19
...който има очи да вижда , който има уши да слуша...
цитирай
2. amore - Прекрасно, синтезирано и вярно!
13.07.2011 16:03
Казано е всичко. Благодаря ти и желая светъл и вдъхновяващ ден! :)
цитирай
3. анонимен - Прочетох някалко реда. Няма да си ...
13.07.2011 17:54
Прочетох някалко реда. Няма да си кажа мнението. Но тия псевдоистинни алабализми, не биха се харесали и на църковниците. За тях господ си ходи и приказва с тоя, оня, когато си поиска. До 1800 година за тия писания са щели да опекат като кебапче.
цитирай
4. virgo - Радвам се, че съм предала истини :) Слънчев ден и от мен
14.07.2011 08:18
amore написа:
Казано е всичко. Благодаря ти и желая светъл и вдъхновяващ ден! :)

цитирай
5. virgo - Разбира се, истината е въпрос на гледна точка :)
14.07.2011 08:20
Преди стотици години са горяли и заради твърдения, че земята е кръгла и се върти около оста си :)))))))) Само дето се оказало, че е точно така :)))))))))
а за фанатизираните църковници не ме е грижа въобще :). Пожелавам ти сияен ден от сърце :)
kushel написа:
Прочетох някалко реда. Няма да си кажа мнението. Но тия псевдоистинни алабализми, не биха се харесали и на църковниците. За тях господ си ходи и приказва с тоя, оня, когато си поиска. До 1800 година за тия писания са щели да опекат като кебапче.

цитирай
6. virgo - Във всяка истина има лъжа, във всяка лъжа има истина
14.07.2011 08:21
така, че коментара е на място, благодаря :))))))
aroveta написа:
...който има очи да вижда , който има уши да слуша...

цитирай
7. dtoychev - Тези думи се усещат със сърцето
13.09.2011 21:25
Тези думи се усещат със сърцето, с чисто и добро сърце.
Virgo, благодаря ти за постинга.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: virgo
Категория: Хоби
Прочетен: 669259
Постинги: 130
Коментари: 490
Гласове: 1524
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930